Tu când ai zâmbit ultima oară?

Astazi este Ziua Internationala a Fericirii. Pentru mine nu exista o zi speciala pentru asta, pentru ca eu ma bucur de viata in fiecare zi, in fiecare minut, in fiecare secunda.



Vrand-nevrand, totul se rezuma la fericire. Facem un anumit lucru pentru a ne satisface nevoile, pentru a avea o stare de bine, pentru a ne multumi sufletul. Mai exact, pentru a fi fericiti.
Ideea este ca fiecare dintre noi percepe fericirea in mod diferit. Nu e nimic gresit, insa problema este ca majoritatea oamenilor nu mai stiu semnificatia acestui cuvant, deoarece neajunsurile pun stapanire pe vietile lor.
Ma uit in jurul meu, la metrou(de exemplu) si vad numai fete triste. Oameni care se pierd in mii de ganduri, oameni care au uitat sa zambeasca.  Tu cand ai zambit ultima oara? Si care a fost motivul?

Hai sa-ti spun despre mine. Ma bucur in fiecare dimineata pentru ca deschid ochii, pot sa vorbesc, sa merg, sa rad, sa vad. Ma bucur deoarece am familia langa mine si pentru ca duminica este obligatoriu sa luam masa impreuna. Chiar daca uneori este enervant, este unul dintre lucrurile care ma fac fericita. Si stii de ce? Pentru ca stiu ca la un moment dat nu se va mai intampla asta si imi va lipsi. Mult.
Iubesc Soarele si tot ceea ce ma inconjoara. Iubesc copacii primavara, verdeata din jurul meu, aerul pe care il respir.
Si zambesc mereu. O zi in care nu am zambit este o zi pierduta. Acesta este medicamentul sufletului meu. Si inevitabil, al celor de langa mine. Optimismul este secretul pentru a putea trece peste toate obstacolele ce ne apar in cale.


Sunt fericita atunci cand ascult melodia mea preferata, cand primesc un comentariu pe blog, cand imi cumpar o magura, cand gasesc pe telefon un mesaj cu "Noapte buna".  Sunt fericita cand pot ajuta pe cineva, pentru ca a fi un om care nu se gandeste doar la el, este o raritate in zilele noastre.
Am observat ca majoritatea oamenilor cred ca banii aduc fericirea. E un subiect sensibil pe care nu il voi dezvolta foarte mult acum. Nu, banii nu aduc fericirea, insa este adevarat ca o intretin.
Crede-ma, daca banii ar aduce fericirea, cati dintre noi am fi cu adevarat fericiti? Si stii care mai e problema? Ca oricat de bogat ai fi, mereu ai dori sa ai si mai multi bani, pentru ca nevoile tale nu se vor limita la cat ai.

Spune-mi despre tine.  Ce te face fericit/a?
In final, lasa-ma sa-ti dau un sfat: bucura-te de orice lucru marunt. Numai atunci poti fi cu adevarat fericit!
               




                                              

10 comments

  1. Eu am zambit cand ti-am citit postarea. :)

    ReplyDelete
  2. Cred ca astazi toti ar trebui sa zambim...ups, gresit!In fiecare zi ar trebui sa zambim, pentru ca fericirea vine si dintr-un simplu suras, gest, privire.

    Iti doresc o zi frumoasa si plina de soare!

    Pupici!

    Enchanted Ana

    http://everythingaboutlittlesecrets.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Ai mare dreptate!
    Multumesc la fel, draga mea. Te pup :*

    ReplyDelete
  4. mi-as dori sa am si eu o atitudine atat de pozitiva ca a ta.. sunt sigura ca asta e cheia tuturor problemelor dar uite ca atunci cand se intampla nu prea putem sa tinem piept cu zambetul pe buze... oricum ma bucur esti atat de optimista, nu ai decat de castigat din asta. Dupa ce am citit postarea ta mi-am propus sa fiu mai optimista de acum sper sa si reusesc :-<

    ReplyDelete
  5. Sunt multe lucruri care ma fac fericita: o cafea buna (si asta imi iese rar), la un comentariu pe blog sau un like la o postare,cand vad bucuria cateilor parintilor mei cand merg in vizita si un lucru important cand il vad pe sotul meu fericit :) Te pup

    ReplyDelete
  6. Si spune-mi draga mea, ai reusit? :)

    ReplyDelete
  7. Poate ne vom intalni intr-o zi si vei bea o cafea facuta de mine. :)

    ReplyDelete
  8. hmm.. oarecum :*

    ReplyDelete
  9. Tocmai ce spuneam si pe facebook, pe mine ma fac fericita si lucrurile marunte. <3 In fiecare zi. <3

    ReplyDelete

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!