Tutorial: The power of red lips never dies

Articolul de astazi reprezinta un nou inceput pentru mine, motiv pentru care sunt extrem de emotionata. Am realizat primul meu tutorial de machiaj!!! Am fost provocata de Alex Abagiu, in cadrul Scolii de Beauty Blogging by L'oreal Paris, sa realizez un machiaj in tendinte, totodata facand alegerile cromatice potrivite fenotipului personal.


Printre tendintele primavara/vara 2015 se numara sprancenele blonde , gene voluminoase, graphic eyeliner, tenul nude, pastelurile (lila, mov pastel, bleu deschis, galben), marsala, dar si buzele rosii-marea mea iubire.





 Tendintele se schimba de la sezon la sezon, insa noi trebuie sa le adaptam in functie de fenotipul personal. Nu de putine ori mi-a fost dat sa vad o persoana care poarta un ruj doar pentru ca "se poarta", dar care nu o avantaja deloc.

Trebuie sa stiti ca exista 3 tipuri de ten:

1. Cu ton de start albastru ( subton rece).
Cum se recunoaste? Persoanele care detin un astfel de ten se bronzeaza mai greu, pielea se inroseste/se arde, bronzul nu rezista. De obicei, aceste persoane  detin un par natural, dar si ochi in nuanta deschisa.
De asemenea, un alt indiciu il reprezinta culoarea venelor. In cazul acesta, venele par albastre/violete.

2. Cu ton de start galben (subton cald)
Cum se recunoaste?  Pe scurt, persoanele care se bronzeaza usor, bronzul rezista, iar culoarea venelor este verzuie. 

3. Subton neutru - De obicei, persoanele care au un astfel de subton, nu reusesc sa faca diferenta atunci cand ne referim la culoarea venelor.  

Acestea sunt doar cateva din indiciile care ne arata ce fel de subton avem.


Asa cum spuneam si mai sus, machiajul pe care alegem sa il purtam trebuie sa ni se potriveasca. Asftel, trebuie sa tinem cont de subtonul pielii, de culoarea si forma ochilor, de forma fetei etc.
Ideea este sa apelam la trucuri de infrumusetare pentru a scoate in evidenta calitatile si de a ascunde defectele. 

Astazi vreau sa va arat un machiaj  in tendinte (pentru ca "The power of red lips never die"), dar care ma avantajeaza. In continuare, va voi prezenta pasii pe care eu i-am urmat si cateva sfaturi pentru voi.

 PREGATIREA TENULUI INAINTE DE MACHIAJ

Am demachiat tenul cu lotiunea micelara pentru ten mixt de la L'oreal Paris, apoi am aplicat pentru hidratare uleiul facial L'Oreal Paris NUTRI GOLD Extraordinary. Nu uitati ca orice tip de ten necesita hidratare.

MACHIAJUL FETEI

2.1. Am aplicat fondul de ten cu degetele pentru a doza eficient cantitatea, apoi l-am intins cu o pensula de buffing cu peri fini pentru un rezultat uniform si mai natural. Mi-a fost dat sa vad persoane care dozeaza cantitatea de fond de ten pe mana sau pe o paleta din otel inoxidabil, introduce pensula in fond de ten, iar abia apoi ajunge pe ten. In aceasta situatie se face risipa de produs (pentru ca perii absorb fondul de ten), acesta nu se aplica uniform, iar pensula va fi incarcata inutil. Deci, ASA NU!
  Daca aveti un ten problematic care necesita o acoperire mai mare, va recomand sa apelati la un buretel din poliuretan (evitati buretii din latex pentru ca pot produce efecte alergice) pe care sa il umeziti si sa il folositi prin miscari de tapotare.

2.2. Alegerea anticearcanului/concealerului  se face in functie de nevoile fiecarei persoane. Daca aveti cearcane mai pronuntate, la fel ca si mine (obsesia mea, stiti voi), folositi un produs cu o textura mai groasa, densa. Daca acestea sunt usor vizibile, puteti folosi un concealer cu o textura usoara.
O greseala frecventa este aceeea de a alege o nuanta mult mai deschisa din dorinta de a lumina si mai mult zona de sub ochi. Din pacate, acest lucru nu va face decat sa le evidentieze intr-un mod neplacut. De asemenea, o alta greseala este de a aplica mult produs. Efectul nu va fi cel pe care vi-l doriti.

Daca aveti cearcane colorate, trebuie sa folositi un corector colorat.

-Daca cearcanele au o tenta de verde, vom aplica un corector rosiatic.
- Daca cearcanele au o tenta de violet, baza corectorului va fi galbena.
- Daca cearcanele au tenta spre albastru, vom folosi un corector portocaliu


Eu am cearcane adancite asa ca am folosit un produs care sa ma ajute sa modific optic diferenta aceasta. Dupa ce am aplicat produsul doar pe portiunea inchisa si l-am estompat, l-am fixat imediat cu un strat fin de pudra pentru a nu se strange in ridurile fine.

2.3.  Am aplicat o pudra libera cu ajutorul unei pensule kabuki pe ten pentru a fixa fondul de ten. Puteti folosi un burete ca cel de mai jos pentru un aspect opac, mat. Eu am folosit pensula pentru ca am vrut sa obtin un finish natural.




2.4. Conturarea fetei se realizeaza in functie de structura osoasa a fetei. Dupa standardele de frumusete, trebuie sa se ajunga la forma ovala (considerata ideala). Atunci cand va conturati fata trebuie sa stiti ce tip de fata aveti. Daca inca nu stiti, sper sa va ajute fotografia de mai jos:


Ideea este in felul urmator: realizam umbre pentru a ascunde defecte si iluminam zonele pe care dorim sa le evidentiem.

In ceea ce ma priveste, mi-am conturat fata cu ajutorul unui bronzer mat de tip pudra. Puteti opta si pentru un produs cremos, fixat apoi cu bronzerul de tip pudra. Depinde de efectul pe care doriti sa il obtineti.
Am aplicat produsul pe zone precum tample, am creat doua linii paralele de-a lungul nasului  pe care le-am estompat, dar si de-a lungul maxilarului. 
Cand discutam despre iluminare trebuie sa tinem cont de  triunghiul din jurul ochilor, podul nasului, mijlocul fruntii si barbie.  Personal, am aplicat un iluminator cu particule sidefate doar deasupra pometilor. 

2.5 Am aplicat blush roz pe pometi intr-o cantitate mica pentru ca rujul folosit este rosu.
Alegerea nuantei de blush se face in functie de tipul de ten si de machiajul pe care  doriti sa il realizati. Trebuie sa tineti cont de cromatica culorilor. Pentru un ruj rosu cu subton albastru nu se va folosi niciodata un blush intr-o nuanta calda precum corai.


MACHIAJUL SPRANCENELOR

Pentru sprancene am folosit un fard si 2 pensule. Cu ajutorul unei pensule am dat forma acesteia, iar cu cealalta de eyeliner am trasat niste fire in golurile existente. 
Pentru conturare puteti folosi gel, creion sau fard. Depinde de nevoi si de preferinte.


MACHIAJUL OCHILOR

Intotdeauna trebuie sa avem o baza buna pentru ca fardurile sa reziste si sa fie mai intense. Astfel, am aplicat un creion alb pentru a delimita pleoapa mobila pe care am fixat-o apoi cu un fard alb. Pentru ca am ochiul descendent (implicit o pleoapa cazuta), am creat un pliu fals si am incercat astfel sa corectez aceasta 'problema'. Am optat pentru nuante de maro pentru a scoate in evidenta ochii verzi. Pentru ca in cazul meu nu exista machiaj fara eyeliner, l-am aplicat intr-o linie foarte subtire in coltul interior, iar de la jumatatea pleoapei am ingrosat-o treptat urmarind o directie ascendenta al coltului exterior. Pleoapa inferioara am conturat-o cu un creion maro pe care l-am fixat cu farduri in  nuantele folosite pe pleoapa superioara. Coltul interior/intern l-am iluminat cu un fard alb mat. Am continuat cu aplicarea mascarei Miss Manga de la L'Oreal Paris.

MACHIAJUL BUZELOR

Am neutralizat buzele cu concealer fixat cu un strat subtire de pudra. Astfel, rezistenta creste, iar nuanta de ruj va arata pe buze exact cum se afla in recipient. Am conturat buzele cu un creion rosu in aceeasi nuanta cu cea a rujului pentru ca acesta sa nu poata migra. L-am aplicat pe intreaga suprafata a buzelor pentru o intensitate, dar si o rezistenta deosebita. FOlosesc o pensula pentru o aplicare mai precisa a rujului, iar cu ajutorul concealer-ului evidentiez forma buzelor.

Vizionati tutorialul in HD, pentru o calitate mai buna a imaginii.


Multumiri speciale Adelei Manolache pentru montaj.

Astept cu drag feedback-ul vostru!





6 comments

  1. Awwww ce frumoasa esti,superb machiaj....si eu vreauuuu.Succes te-am votat cu tot dragul <3

    ReplyDelete
  2. Ne-ai oferit o multime de informatii pretioase! Esti adorabila !

    ReplyDelete
  3. Alinuta, sa mai filmezi!!! Esti asa frumoasa! Imi place foooarte mult machiajul realizat! Se vede suuuper frumos! Si imi place ca tu ai pometii putin evidentiati...se vede altfel conturingul si blushul la tine!
    Pin-up Girl - tu esti fata din anii nostri!
    Pupici si succes!

    ReplyDelete
  4. Multumesc din suflet, Oana! Te pup cu drag!

    ReplyDelete
  5. Multumesc, Teo! Pup o fata frumoasa!

    ReplyDelete
  6. Ce dragut. Iti multumesc pentru incurajare. A fost un pas mare pe care nu credeam ca il voi face curand. Sper ca m-am descurcat cat de cat ok. Am avut mari emotii! Te Pup si iti multumesc pentru cuvintele tale.

    ReplyDelete

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!