Înainte, stăteam și mă gândeam la toți anii pe care i-am petrecut în cadrul facultății de Chimie. De multe ori simțeam că îmi pierd timpul degeaba, iar când am făcut și masterul mi-am spus că sunt nebună, că mie nu îmi folosește la nimic și că sunt masochistă. E ciudat când gândul tău este la studio, la ce tipuri de machiaj vrei să realizezi, dar tu te simți obligată să înveți reacții chimice. Uneori realizezi abia ulterior că tot ce se întâmplă, se întâmplă cu un scop.
Mi-am dat seama că eu am rămas pasionată de descoperirea și studierea ingredientelor, în general. În ultima perioadă am devenit chiar dubios de obsedată. Cumva, simt că am treaba asta în sânge. Fie că este vorba despre alimente sau cosmetice, îmi place să studiez fiecare ingredient în parte. Când merg în supermarket, mă uit întotdeauna pe lista ingredientelor a produsului respectiv pe care doresc să îl iau. Așa se întâmplă în cazul produselor de îngrijire. Mai nou, în locul pastilelor farmaceutice am început să cercetez care sunt plantele care fac același lucru într-un mod natural.
Mi-am dat seama că eu am rămas pasionată de descoperirea și studierea ingredientelor, în general. În ultima perioadă am devenit chiar dubios de obsedată. Cumva, simt că am treaba asta în sânge. Fie că este vorba despre alimente sau cosmetice, îmi place să studiez fiecare ingredient în parte. Când merg în supermarket, mă uit întotdeauna pe lista ingredientelor a produsului respectiv pe care doresc să îl iau. Așa se întâmplă în cazul produselor de îngrijire. Mai nou, în locul pastilelor farmaceutice am început să cercetez care sunt plantele care fac același lucru într-un mod natural.
Tindem să mergem din nou către natural, căci aproape tot ce se află în jurul nostru a devenit toxic. De aici și atâtea boli. Nici nu realizăm cât contribuie la sănătatea noastră (într-un mod benefic sau nu) fiecare aliment pe care îl mâncăm, fiecare produs aplicat pe pielea noastră.
Pentru că am început să folosesc cât pot de des produse cu ingrediente ok, astăzi mi-am propus să vă povestesc despre experiența mea cu produsele NATURE BOX.
Beauty Box este un brand lansat în România în a doua jumătate a anului 2018 și încă de atunci îl folosesc constant. Acesta conține 26 de produse, dintre care 14 sunt dedicate îngrijirii
părului (șampon, balsam, tratament fără clătire) și 12 sunt dedicate îngrijirii
corpului (gel de duș, scrub, loțiune de corp, unt de corp și ulei de corp).
Cele cinci game realizate cu 100% uleiuri presate
la rece din fructe și nuci combină îngrijirea cu energia pozitivă . Nature Box
face aluzie la trendul „Unboxing” de pe platformele sociale și, în același
timp pentru ca tu să arăți și să te simți bine, atât în interior, cât și la exterior, este un brand vegan, plin de vitamine și antioxidanți, fără silicon,
coloranți artificiali, sulfați sau parabeni.
Uleiurile
presate la rece au fost dintotdeauna apreciate pentru proprietățile lor nutritive.
De asemenea, sunt unele dintre cele mai eficiente ingrediente de înfrumusețare.
Cele cinci game Nature Box conțin uleiuri presate la rece din fructe și nuci: Avocado,
Cocos, Caisă, Migdală și Macadamia.
Uleiurile presate la rece sunt foarte
diferite față de uleiurile utilizate în mod normal. Presarea la rece este cel
mai eficient proces de extracție ce permite conservarea în întregime a nutrienților
esențiali ai uleiului. Uleiurile procesate la rece din produsele Nature Box nu
sunt rafinate sau prelucrate, astfel că toate vitaminele lor prețioase, cum ar
fi A, B, C, D, și E, precum și antioxidanții și acizii grași nu se pierd. Uleiurile
presate la rece din produsele Nature Box previn uscarea pielii și, în acealași
timp, hidratează și catifelează pentru ca pielea și părul să capete un aspect
sănătos și puternic. De asemenea, aceste uleiuri sunt vegane și nu conțin silicon,
coloranți artificiali, sulfați și parabeni. Formula produselor protejează părul
și pielea și le acoperă cu o peliculă subțire ce nu încarcă sau îngrașă.
EXPERIENȚA MEA CU NATURE BOX
Acum că v-am pus la curent cu detalii despre brand, este timpul să vă povestesc experiența mea cu produsele Nature Box. Eu nu pot folosi orice șampon pentru că părul meu extrem de fițos. Când am fost în Cipru nu mi-am luat șamponul meu, produsul pe care eu îl foloseam de ani de zile. Acolo am luat ce am găsit în supermarket și uite așa mi-am dat rutina părului peste cap. Acesta devenise aspru, ca o mătură, se încurca rapid și se îngrășa extrem de repede. Colac peste pupăză, îmi apăruse coji și mătreață. M-am întors acasă și m-am spălat din nou cu șamponul meu. Degeaba. Nu se mai potrivea. Habar nu am care este motivul. Era pentru prima dată în viața mea când nu îi mai puteam da de cap. Așa că mi-am adus aminte că primisem înainte să plec în Cipru o cutie cu produse de la Nature Box. Am luat șamponul și balsamul, le-am folosit și ghici ce? Am avut un mare șoc. Părul meu era atât de moale, catifelat, avea o strălucire naturală, sănătoasă și mirosea superb.
De atunci am rămas fidelă acestor produse. De ce? Pentru că majoritatea șampoanelor din comerț care fac părul să arate decent conțin sulfați, parabeni și alte chimicale. Așa că am studiat fiecare ingredient al acestor produse de la Nature Box. Ca idee, eu nu am încredere în reclamele produselor, pentru că este foarte ușor să scoatem în față unul sau două ingrediente active benefice, dar majoritatea să fie substanțe chimice dăunătoare.
Așa cum spuneam mai sus, am verificat fiecare ingredient al șamponului și al balsamului.Cu excepția unui singur ingredient - COCAMIDOPROPYL BETAINE - care este un surfactant derivat din ulei de nucă de cocos, considerat drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient. Pe o scală de la 1(cel mai bun) -10 (cel mai toxic), este singurul ingredient cotat cu 4. Deci, teoretic există o posibilitate extrem, extrem de mică să provoace vreo neplăcere cuiva. Practic, fiind folosit într-un procentaj mic, nu reprezintă un risc pentru piele. Ținem cont însă că este un ingredient derivat din nucă de cocos ceea ce mi se pare o alegere foarte bună, având în vedere că știu ce înseamnă să realizezi un produs și să fie absolut necesare anumite ingrediente pentru ca formula să fie stabilă, să îndeplinească anumite condiții și să reziste în timp. Ca idee, toate celelalte ingredientele sunt cotate cu 1 și 2. Adică bune și foarte bune!
Dacă studiem ingredientele altor produse din comerț, ne îngrozim de efectele pe care le pot avea asupra noastră. Pentru mine, ca inginer chimist, care știe ce înseamnă să formulezi anumite produse, pot spune din toată inima că RECOMAND PRODUSELE NATURE BOX!
Le folosesc deja de 4 luni. Au intrat în rutina mea de îngrijire și mă bucur tare mult de experiența nefericită pe care am avut-o cu părul, căci astfel nu testam un nou șampon.
Am încercat varianta cu ulei de avocado și ulei de cocos. Ambele sunt geniale. Iar prețul este unul excelent având în vedere raportul calitate-preț. Pentru o cantitate de 385 ml, prețul variază în 24 ron și 30 ron, în funcție de magazin ( în cazul șamponului/balsamului). Gelul de duș costă aproximativ 20 ron.
Produsele se găsesc atât online (pe Emag, Elefant.ro, 1001cosmetice.ro etc), cât și în supermarketDM.
Produsele se găsesc atât online (pe Emag, Elefant.ro, 1001cosmetice.ro etc), cât și în supermarketDM.
Vă las aici și ingredientele șamponului cu ulei de cocos presat:
Aqua (Water, Eau) · Sodium C14-16 Olefin Sulfonate · Cocamidopropyl Betaine · Sodium Methyl Cocoyl Taurate · PEG-120 Methyl Glucose Dioleate · Sodium Chloride · Cocos Nucifera (Coconut) Oil · Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride · Panthenol · Parfum (Fragrance) · Citric Acid · Sodium Benzoate · PEG-40 Hydrogenated Castor Oil · PEG-7 Glyceryl Cocoate · Coconut Acid · Propylene Glycol.
Voi ce produse folosiți pentru păr?
No comments
Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!