Black Friday 2013

    In noiembrie 2011, prietenul meu avea la status" black friday". Habar nu aveam ce'nseamna asta. L-am intrebat daca a patit ceva; am crezut ca e o zi mai proasta pentru el. Nu, nu radeti, dar chiar nu stiam ca exista o asemenea "sarbatoare".Mi-a spus " iti dau mai multe detalii cand vin de la serviciu". Am zis sa nu mai insist.In scurt timp, observ ca isi cumpara masina de spalat. Zic, wtf ? Mi-a spus "o sa iti explic eu".
    De fapt, black friday este o "sarbatoare" a americanilor ce marcheaza ziua cu reduceri foarte mari de pana la 80%, dar si inceputul perioadei de reduceri a Craciunului.



















Ca si cu "Valentine's day" , romanii au preluat si conceptul de Black Friday incepand cu anul 2011. 
Ca sa intelegeti mai bine, black friday este ultima vineri din luna noiembrie si a prins foarte bine la magazinele online.
Ideea este ca daca vreti sa comandati online, trebuie sa va puneti ceasul sa sune dis-de-dimineata pentru ca la ora 5:00 incep reducerile, iar stocurile vor fi epuizate imediat. Trebuie sa va miscati foarte repede. Si da, exact asa a prins prietenul meu reducere 50% la masina de spalat. A incercat sa imi cumpere un aparat profi, caci reducerile erau atat de mari si urma ziua mea de nastere, dar in cateva minute nu a mai existat nici  macar un produs de acest gen, pe stoc. 
In 2011 am observat ca au participat magazinele de electrocasnice precum emag, flanco, altex, insa in 2012 tot mai multe magazine au oferit reduceri in aceasta zi.
In 2013, Black Friday va fi pe data de 29 noiembrie. Mai jos gasiti lista magazinelor participante la BLACK FRIDAY 2013 :

Magazine cu produse IT, gatgeturi & multimedia 
   
 www.evomag.ro

♥ www.f64.ro
♥ www.marketonline.ro
♥ www.azerty.ro
♥ www.magazinultau.ro
♥ www.laptopgarage.ro
♥ www.clickshop.ro
♥ www.iqbox.ro

      Magazine cu electrocasnice si electronice

  www.altex.ro
 ♥ www.carrefour.ro
   www.flanco.ro
   www.domo.ro
  www.shopu.ro

  Magazine de fashion, cosmetice, incaltaminte si accesorii

♥ www.tinar.ro
♥ www.quick24.ro
♥ www.fashionup.ro
♥ www.amafashion.ro
♥ www.zorilestore.ro
♥ www.lafemme.ro/
♥ www.starshiners.com
♥ www.fashiondays.ro
♥ www.ecco-shoes.ro
♥ www.watchshop.ro
♥ www.topceas.ro


 Magazine de carti


♥ www.nemira.ro
♥ www.okian.ro
♥ www.elefant.ro
 ♥ www.bookcity.ro
 ♥ www.libris.ro


Din punctul meu de vedere, reducerile au fost mult mai mari in anul 2011, iar produse la care nu prea visezi cand ai un salariu decent, atunci aveai ocazia sa le achizitionezi, desi numarul de magazine care participau era mult mai mic.
In anul 2012 puteam sa jur ca voi gasi un smart phone la promotie, dar din pacate nu am gasit nici macar unul, iar reducerile mi s-au parut banale la magazinele de electrocasnice si electronice.
La cosmetice au fost reduceri mari in 2012 la magazinele precum Makeup-shop. s.a.
Anul acesta sper sa gasesc reduceri mai mari decat anul trecut, dar si un numar de produse mai mare pe stoc.

Ati reusit sa va cumparati ceva de black friday ? Ce parere aveti despre acest concept ? 


1 comment

  1. Nu am reusit sa imi iau nimic anul trecut de BF online, majoritatea site-urilor erau blocate. Am gasit in schimb in domo o placa de par, iar oferta lor era mai buna decat cea de la emag de black friday, asadar am profitat de ea.

    Anul acesta bine ca stiu din timp data, sa fiu pe faza. Thanks pt articol!

    ReplyDelete

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!