Copiii de ieri vs copiii de astazi

Zi de zi admir diverse tutoriale de make-up & hair, insa de ceva timp, mare mi-e mirarea, deoarece dau de fetite de 8-12 ani care dau sfaturi in materie de beauty. Da, mare mi-e mirarea, pentru ca sunt doar niste copii care ar trebui sa aibe alte preocupari.


Nu am niciun drept sa judec, nici nu o fac, insa ma revolt, fiindca preocuparile lor ar trebui sa fie jocurile copilariei. Sotron, clase, flori, fete si baieti, sunt doar cateva din cele care ne ocupau majoritatea timpului. Da, si eu ma jucam cu rujul mamei si ii purtam pantofii prin casa, dar ma limitam.
De asemenea, mi-a fost dat sa vad o fetita de 4 ani care butona Iphone-ul fara probleme. De cand face Iphone-ul parte din categoria " jocuri copii 4 ani " ?! Nici tabletele nu le lipsesc. Mi se pare cam trist. Dragi parinti, va lasati copiii sa stea ore in sir cu ochii in calculator; asa va pacaliti spunandu-va ca astfel isi dezvolta anumite abilitati. Doar va mintiti! Luati-le, de exemplu, puzzle, lego city sau lego technic (pentru baieti), papusi, carti de citit.



Ma repet, nu judec pe nimeni, fiecare face ce doreste, dar pentru ce ne plangem apoi ca ai nostri copii devin obezi, au probleme de sanatate, trebuie sa poarte ochelari de la o varsta frageda s.a ?

Voi ce parere aveti despre acest subiect?:)






1 comment

  1. Intradevar, e de plans ce se intampla cu noile generatii, chiar nu stiu ce e in capul parintilor care cumpara atat de multe gadget-uri unor copii care ar trebui sa stea toata ziua afara sa se joace si nu in casa pe tablete sau iphone-uri..

    ReplyDelete

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!