Totul in limita normalitatii!

Stateam si ma gandeam la faptul ca noi, ca populatie, am evoluat foarte, foarte mult. Cu aceasta tehnologie, lucrurile sunt mult mai usoare pentru noi. Sa luam ca si exemplu internetul. Am ajuns sa citim online, facem shopping online, suntem la curent cu toate aparitiile, tinem legatura cu prietenii din toata lumea, iar mai nou, cu ajutorul internetului ne gasim job.uri mult mai usor. Ce am enumarat este doar o foarte mica parte din beneficiile aduse de catre acesta.
Ce poate fi mai frumos decat sa intri si sa urmaresti tutoriale (de machiaj, ca tot iubesc asta) de la adevarati artisti? Informatii valoaroase pe care le putem obtine fara a mai da o caruta de bani in schimbul acestora. De asemenea, cand vrei sa iti achizitionezi un nou produs de orice fel, imediat dai un search pe google, pentru a gasi review-uri, pareri ale oamenilor care au mai folosit produsul respectiv.
Magazinele au ajuns sa fie online, la fel ca si revistele. Ce poate fi mai frumos decat sa stai in fata laptopului si sa iti comanzi pantofi, jeans, camasi dama chiar si pentru sotul, dar si pentru copiii tai, rochii casual, genti, ochelari de soare, cosmetice, chiar si produse pentru uz caznic? Sa iti platesti facturile online sau chiar sa muncesti online?
Daca ii spun bunicii mele despre termenul " bluze online" ar spune "Ce maica? Bluze si mai cum?" Termenul de online este necunoscut lor. Chiar zilele trecute aveam o discutie cu o persoana draga mie despre acest subiect. Ca orice lucru in lumea asta, tehnologia are atat avantaje cat si dezavantaje.
Sa fim seriosi acum, cati dintre noi lasa facebook-ul deoparte pentru a citi o carte? Sau cati dintre noi am putea sa stam o luna fara internet? Cate dintre voi, dragi cititoare, isi bate capul sa faca un proiect fara sa adune informatii de pe google, sau si mai simplu, sa il preia fara niciun minim de efort?
Si e ok? Eu zic ca nu, deoarece nu ne mai punem mintea la contributie inca de la o varsta frageda. Copiii au ajuns sa fie dependenti de internet si nu mai fac lucrurile pe care noi le faceam pentru a ne dezvolta ca si indivizi. Sa iti petreci mai mult de jumatate de zi in fata computerului, in loc sa iesi si sa te joci, sa alergi, sa te bucuri de copilarie, mi se pare o mare aberatie. Acesta este unul din motivele pentru care rata obezitatii este in crestere.
Eu consider ca trebuie sa profitam de orice lucru, insa fara a exagera. Mai exact, in limita normalitatii!
Voi ce parere aveti?






1 comment

  1. Nu cred ca as rezista o luna fara internet dar cateva zile cred ca as putea sta fara el :D Mie imi place ca am posibilitatea sa vad produsele si online pentru ca pe unele le studiez bine si de abia apoi ma duc sa cumpar, dar cum zici toate trebuie facute in limita normalitatii. Pupici

    ReplyDelete

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!