Rezumat si impresii: Scoala de Beauty Blogging by L'oreal Paris!

In urma cu o luna am aflat ca am fost admisa la Scoala de Beauty Blogging by L'oreal Paris. A fost o bucurie mare pentru mine sa ma aflu printre cele 30 de cursante, iar in acel moment mi-am propus sa dau tot ce am eu mai bun.
Am avut 4 cursuri diferite, cate unul saptamanal. Fiecare curs urma sa se finalizeze cu o tema (brief).





1) Cursul de styling sustinut de Maurice MunteanuBrief: Realizarea unui articol care sa aibă la bază crearea unui colaj personalizat având drept sursă de inspirație estetică ''Studio 54”, adaptând totul la tendințele verii 2015 - culoare, atitudine, stil!

Maurice ne-a spus ca vrea sa vada un look anii 70. Eu m-am intors in timp si sincera sa fiu, sunt foarte mandra de postarea pe care am realizat-o. Acest articol a fost extrem de apreciat de catre voi, cititorii mei, iar asta m-a facut sa ma simt o invingatoare inca de la inceput.
Outift-ul a fost asigurat de Light & Deja Vu, iar eu le multumesc din suflet Alinei si Silvanei pe aceasta cale pentru sprijin.
Intreaga postare o gasiti aici.


2) Cursul de make-up a fost sustinut de Alex Abagiu.Intotdeauna l-am admirat pe Alex in primul rand ca om, iar apoi ca make-up artist. Desi este unul dintre cei mai renumiti make-up artisti din tara noastra, Alex da dovada de o modestie rara. L-am ascultat cu atentie si am invatat lucruri noi.

Tema acestui curs a insemnat pentru mine un nou inceput. Am avut de realizat un tutorial pe youtube care a avut la baza alegeri cromatice favorabile in make-up pentru fenotipul personal.
Cand m-am inscris la scoala, nu m-am gandit nici macar o clipa ca voi fi nevoita sa fac un clip, pentru ca pentru mine blogging inseamna scris.
Trebuie sa va spun ca 3 zile a durat realizarea acestui clip. In prima zi am filmat 5 ore, in cea de-a doua zi am editat alaturi de Adela Manolache (careia ii multumesc enorm pentru ajutor), iar in ultima zi am scris articolul. Treaba cu lumina, background-ul si toate cele mi-au dat batai de cap, mai ales ca experienta mea in ceea ce priveste filmatul era nula.
Am avut mari emotii pentru ca nu m-am simtit nici o clipa pregatita sa realizez un tutorial.
Spre surprinderea mea, am primit multe comentarii pozitive, iar acum inca ma gandesc daca sa continui sau nu. 


Tutorialul il puteti viziona aici.


3) Curs Video sustinut de Julia Karr - Brief: Post a video on your YouTube account of max 4 minutes about the Nutri Gold Extraordinary oil and how you apply the product. Use the tools that you consider relevant to have a more influential tutorial and to connect with your audience in an effective way.

Oh, da! De parca nu era de ajuns un clip!! Am fost nevoita sa realiez un nou video in care sa vorbesc despre uleiul Nutri Gold Extraordinar de la L'Oreal. Nu aveti idee prin cate am trecut, avand in vedere ca m-am ambitionat sa editez singura clipul. Am lasat totul pe ultima zi din cauza unor probleme personale. Aparatul m-a parasit, am apelat la telefon. FIlmarile realizate cu telefonul nu erau citite de catre programul in care voiam sa editez. Dupa ce am reusit sa filmez intr-un final, ghici ce problema a aparut? Imi expirase licenta si nu mai puteam edita in programul pe care il aveam. L-am luat pe alt laptop, iar apoi am inceput sa vizionez tutoriale pentru a vedea cum se lucreaza in el. Era ora 22:00, iar eu inca lucram la clip. Am crezut ca nu voi reusi sa postez la timp si ca voi fi descalificata. In final, am reusit si am trecut cu bine de aceasta proba. Nu ma asteptam sa iau nota mare la acest clip, insa intr-un final am fost fericita fiindca astfel am invatat sa lucrez in Premiere Pro.

Review-ul il puteti vizualiza aici.


4) Ultimul curs a fost cel de fotografie sustinut de Marta Popescu - Ei bine, la acest curs nu s-a inteles exact ce avem de facut. Tot ceea ce stiam toate era ca trebuie sa ne facem singure fotografiile si sa apara in peisaj produsele L'oreal.
Mie mi-a placut fiindca mi s-a oferit libertatea de a face ceea ce vreau eu, asa ca am vrut sa va arat look-urile pe care eu le adopt des, in functie de eveniment.
Multumesc Comtex Giurgiu pentru rujurile oferite.


Mai multe fotografii gasiti aici.


Nota finala a fost compusa din: 50% media notelor obtinuta la cele 4 cursuri + 50% nota provenita din voturile primite.

Am avut cele mai multe voturi si anume 1571, iar eu nu pot decat sa va multumesc din inima pentru sustinere! Nu am fost niciodata adepta concursurilor pentru voturi. Mi se pare ca te minti singur si ca in sinea ta stii ca nu esti suficient de bun pentru a reusi sa castigi pe bune.
 In final, am iesit pe locul 2 la o diferenta de 0.29% de primul loc ocupat de Laura Musuroaea pe care o felicit!

In urma acestei experiente am realizat ca foarte multi oameni ma sustin, imi sunt alaturi, iar acesta este cel mai mare castig pentru mine. 
Felicit din inima toate participantele, pentru ca fiecare dintre noi ne-am implicat si am pus suflet pentru a  realiza articole de calitate.


CE AM INVATAT la Scoala de Beauty Blogging
  • In primul rand, mi-am depasit limitele. Am iesit din zona mea de confort si mi-am zis"eu pot sa fac asta". 
  • Am realizat clipuri si am invatat sa editez in premiere pro.
  • Am realizat ca fiecare articol trebuie tratat cu aceeasi seriozitate, iar feedback-ul nu va intarzia sa apara.
DEZAMAGIRI

Cea mai mare dezamagire a mea este ca nu am primit feedback din partea profesorilor.
Mi se pare normal ca atunci cand oferi o nota, sa explici cursantului unde a gresit si ce ar trebui sa stie pe viitor. De aceea poarta numele de "scoala".

In final, a fost o experienta minunata si sunt fericita pentru ca am realizat ca blogul meu are cititori de calitate, oameni care ma sustin cu adevarat! Va multumesc!












20 comments

  1. Felicitari, scumpa! Pentru mine, tu esti locul 1 :*

    ReplyDelete
  2. Alinutza, draga mea, sa nu fii trista sau dezamagita! Ai invatat extrem de multe lucruri noi, te-ai autodepasit din punctul meu de vedere, iar articolele cu care ai participat la scoala au fost geniale, minunate si cele mai frumoase!


    Pentru mine tu esti o castigatoare, nu doar finalista scolii de beauty blogging!
    Asa ca te felicit si sa nu renunti la filmari si la YouTube!
    Te pup cu mare, mare drag! <3

    ReplyDelete
  3. Stii doar ca o sa ai sustinere, oricand ai avea nevoie :) Eu sunt suparata ca nu ai castigat locul 1, asa cum ar fi trebuit, dar pentru mine tu esti castigatoarea. Te pup, frumoasa mea!

    ReplyDelete
  4. Felicitari Alina!! Faptul ca ai avut cele mai multe voturi (sincere) arata ca multi oameni apreciaza ceea ce faci. Iar in blogging parerea cititorilor e cea mai importanta!

    ReplyDelete
  5. Asa este, Ira. De asta sunt fericita! Pup cu drag!

    ReplyDelete
  6. Alinutza, eu am castigat mult mai mult! Oamenii minunati care ma sustin, printre care te numeri si tu reprezinta cel mai mare castig pentru mine! Pup si te imbratisez maxim!

    ReplyDelete
  7. Nu am de ce sa fiu trista sau dezamagita. Asa cum spui si tu, am realizat extrem de multe lucruri minunate in cadrul acestei scoli de care sunt mandra. Iti multumesc mult pt sustinere. Te pup cu drag!

    ReplyDelete
  8. Felicitari <3 Pentru mine esti adevarata castigatoare <3 Pana si voturile au demonstrat ca tu meritai locul 1 :D Aduci ceva in plus bloggosferei :D esti ceva original si sa nu renunti niciodata la asta :D

    ReplyDelete
  9. Ma bucura enorm cuvintele tale. Iti multumesc pentru aprecieri. Te pup cu drag!

    ReplyDelete
  10. Sincere felicitari, Alina! Ai avut o abordare minunata a temelor! Pupici

    ReplyDelete
  11. Multumesc din suflet. Ma bucur mult ca ti-a placut! Te pup!

    ReplyDelete
  12. Felicitari pentru tot ce faci,te admir foarte mult si esti o invingatoare oricum.Tine-o tot asa :) Pupici :*:*:*

    ReplyDelete
  13. Felicitari Alina!
    Esti un om talentat, harnic si ambitios si asta s-a vazut mereu. :)
    Te imbratisez cu drag!

    ReplyDelete
  14. Iti multumesc pt cuvintele frumoase. Esti o draguta. Multumesc inca o data. Te pup!

    ReplyDelete

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!