Cum prevenim/tratam maskne?

In articolul de astazi vreau sa abordam un subiect care stiu ca va intereseaza pe multe dintre voi. Noi, femeile,  suntem constant in cautarea produselor care se potrivesc pentru tenul nostru. Fiecare dintre noi vrem sa avem un ten curat, frumos, care sa nu necesite prea mult fond de ten si corector. Din pacate, traim niste vremuri destul de grele, astfel incat este necesara purtarea mastii pentru a ne proteja sanatatea. Ce facem insa cu problemele care apar din cauza acestei masti? Majoritatea dintre noi, ne-am pricopsit cu acele cosuri mici sau mari in jurul barbiei. Chiar si eu, desi niciodata nu am avut probleme cu tenul (ba chiar eram invidiata pentru tenul meu perfect), am ajuns sa ma confrunt cu pustule. Sunt make-up artist, lucrez extrem de aproape de clientele mele, motiv pentru care trebuie sa folosesc masca in permanenta la job. 




Multe dintre voi m-ati intrebat pe instagram de ce apar aceste cosuri si ce trebuie sa facem ca sa scapam de ele. Ei bine, acneea care se produce sub masca, poarta numele de maskneCombinația dintre temperatura ridicată, aerisirea deficitară și umiditatea de la transpirație, respirație și vorbire creează sub mască un mediu ideal pentru multiplicarea microorganismelor și astuparea porilor. Fisurile minore cauzate de frecarea măștii pe față facilitează pătrunderea murdăriei și a bacteriilor în piele. Porii se astupă, iar pe ten apar diverse forme de acnee, de la mici coșuri și puncte negre până la forme severe de acnee chistică.

Acum vreau sa va povestesc ce am facut eu ca sa imbunatatesc aceasta situatie. In primul rand, am o rutina de ingrijire bine stabilita. Astfel, dimineata incep prin a-mi spala tenul cu cleanserul de la Cerave, apoi folosesc apa termala de la Avene pentru a-mi calma tenul. Aplic acid hialuronic, iar ulterior crema cu spf 50. Seara, folosesc atat apa micelara pentru a-mi indeparta machiajul, cat si gel de curatare. Daca va intrebati de ce sa folositi si apa micelara, dar si gel de curatare, trebuie sa stiti ca apa micelara nu reuseste sa curete tenul in profunzime. E absolut necesar sa folosim cleanser pentru a avea tenul corect demachiat. Urmatorul pas este folosirea apei termale, iar ulterior o lotiune usoara hidratanta. Urmeaza sa-mi achizitionez crema SVR Sebiaclear Hydra fiindca este un produs bine formulat (fara parfum, hipoalergenic) si este destinat pielii cu imperfectiuni, impotriva acneei. 




Un lucru tare important atunci cand discutam despre tratarea sau preventia maskne este sa nu folosim machiaj in zona in care vom aplica masca. Eu folosesc doar concealer pe care il aplic in zona de sub ochi, putina pudra si cam acesta este machiajul tenului. Recomand sa va faceti doar machiajul ochilor. Oricum, mai mult nu se poate vedea, iar daca aplicati fond de ten, pudra, blush etc, nu faceti decat sa favorizati aparitia cosurilor. Daca totusi, doriti neaparat sa folositi fond de ten pe toata suprafata tenului, ar fi ideal sa alegeti un fond de ten dermatocosmetic, care sa nu astupe porii sau un bb cream pe care sa il aplicati in strat subtire. Sfatul meu este ca atunci cand ajungeti acasa, sa va demachiati imediat foarte bine si sa lasati tenul sa respire. 

Voi ce masuri luati pentru a preveni aceasta problema?



 

No comments

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!