Tips & Tricks: Machiaj rezistent pentru ten gras

Vara și-a intrat serios în drepturi, iar eu primesc constant întrebări din partea fetelor care au tenul gras și nu știu ce produse să folosească pentru ca machiajul să reziste cât mai mult. Așa că m-am hotărât să fac un articol și să punctez cele mai importante aspecte. 

În primul rând, înainte de machiaj este mai important să existe o rutină de îngrijire a tenului, dar cu produse POTRIVITE tenului tău. Spun asta, pentru că multe persoane au tenul gras deshidratat și folosesc produse pentru ten uscat, de exemplu. Sau persoane care au tenul uscat și folosesc produse potrivite tenului gras. Bineînțeles că asta duce la un dezechilibru total. Mai există și cealaltă categorie de femei care nu folosesc absolut nimic, ceea ce este și mai rău. Dacă tenul nu este îngrijit, machiajul nu va arăta bine. Gândește-te la următoarea situație: ai o foaie albă peste care ai vărsat cafea. Apoi încearcă să desenezi cu cele mai scumpe creioane pe foaia respectivă. Ia o altă foaie, desenează același lucru si compară cele două foi. Ei bine, foaia peste care ai vărsat cafea reprezintă tenul neîngrijit, iar foaia albă - tenul îngrijit. Clar vei obține rezultate diferite. 

Ce înseamnă ten gras? Ei bine, tenul gras are exces de sebum, este uleios (în special în zona T). Are puncte negre și pori dilatați. Astfel, crema pentru tenul gras trebuie să aibă o consistență foarte lejeră, fără uleiuri. Puteți alege o cremă tip gel, de exemplu care să nu încarce și să provoace mai mult sebum la nivelul pielii. 

În al doilea rând, dacă trebuie să porți machiajul ore întregi, recomand și o bază pentru matifierea zonei T. Astfel, sebumul întârzie să își facă apariția.  Acum ajungem și la întrebarea clasică, și anume Ce fond de ten bun recomanzi pentru tenul gras?

Pentru ca machiajul să reziste cât mai mult, recomand un fond de ten rezistent la apă. Ca și make-up artist, folosesc pentru clientele cu tenul gras, fondul de ten Estee Lauder Double Wear. Este un fond de ten care rezistă foarte bine la temperaturi mari, însă nu îl recomand pentru uz zilnic. Îl puteți folosi ocazional, atunci când aveți un eveniment.



 Pentru uz zilnic, recomand Catrice HD Liquid Coverage. Este un fond de ten care nu oferă aspect de mască. Ține sebumul sub control, însă are tendința de a oxida, așa că aveți grijă când alegeți nuanța. Să fie o idee mai deschisă. În schimb, raportul calitate-preț exte extraordinar. Un astfel de produs costă aproximativ 35 ron



Dacă doriți un fond de ten cu o acoperire uriașă, puteți achiziționa dermacol cover. Să luați în considerare că trebuie aplicat în strat subtire pentru a nu da efect de mască. Eu îl folosesc doar punctual, acolo unde am nevoie de acoperire foarte mare sau îl amestesc cu un alt fond de ten. 

Pentru ca machiajul să reziste la temperaturi ridicate, produsele cremoase sunt fixate cu o pudră. Pentru tenul gras folosesc cu succes Mac Studio Fix. Ca un ultim pas, fixez machiajul cu un spray de fixare.Astfel, machiajul meu rezistă până la demachiere. 

                                                       Sper să te ajute sfaturile mele! 



No comments

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!