Cum tin sub control dermatita seboreica

 Dermatita seboreică este un subiect delicat pentru multe persoane. Nu știam ce presupune acest diagnostic până într-o zi, când am observat că la nivelul scalpului meu încep să apară anumite probleme. Dermatita seboreică este o afecțiune inflamatorie ce se caracterizează prin mâncărimea scalpului (prurit), leziuni și coji (scuame) albe de diferite grosimi, ce sunt extrem de deranjante din punct de vedere vizual și nu numai. 


Bineinteles, am presupus că motivul pentru care m-am pricopsit cu această problemă sunt nenumăratele schimbări ale părului pe care le tot fac de-a lungul timpului. Mi-am spus că este absolut normal să am un scalp sensibil. Pe parcurs ce timpul a trecut, problema s-a agravat și mai tare. Se pare că factorii care ar declanșa o astfel de dermatită, ar fi stresul, umiditatea sau imunitatea scăzută a organismului. 


Din cauza produselor de colorare, părul meu tinde a fi ceva mai uscat, motiv pentru care eu îl hidratez des pe lungimea părului de păr. Nu am avut probleme cu sebumul sau mătreața niciodată. Ei bine, începusem să am un păr gras începând cu a doua zi de la spălare acestuia, aveam niște mâncărimi îngrozitoare, scalpul era inflamat, motiv pentru care cojile erau din ce în ce mai dese. Încercasem eu oțet, știți voi, din bătrâni, dar fără rezultat. Apoi am luat problema în serios și am început să fac research. Auzisem că există tratamente șampon care ar putea ține sub control această afecțiune.


Sunt multe produse pe piață românească pentru această problemă, însă în urma research-ului, am zis că trebuie să încerc Ducray Kelual DS sau Vichy Dercos. Din fericire (pentru mine), aveam în baie șamponul Ducray. Iubitul meu se confruntă cu o altă problemă ce poartă numele de pitiriazis versicolor. Medicul  dermatolog i-a recomandat acest șampon și se înțelege foarte bine cu el. Am zis că nu am nimic de pierdut, așa că l-am încercat imediat. Nu mi-a venit să cred că după prima utilizare am văzut rezultate. Cojile nu mai erau atât de dese, iar scalpul nu mai era atât de inflamat. Am continuat să folosesc șamponul, iar când am văzut că situația este sub control, că nu mai există coji, iar mâncărimile au dispărut, am început să îl folosesc mai rar.  O spălare cu șampon normal, o spălare cu șampon tratament (și tot așa). De ce e bine să facem așa? Pentru a permite scalpului să își reia activitatea normală și să nu lenevească prea mult. Sună ciudat, dar fix așa mi-a spus un trainer hair stylist.  

Momentan nu mai am această problemă, motiv pentru care îl folosesc o dată pe lună pentru prevenție. Prețul acestui produs este aprox. 60 ron, iar cantitatea este 100 ml. La prima vedere pare puțin produs. Ai impresia că ai nevoie de 3-4 astfel de tuburi/lună. Lucrurile nu stau așa. De când mă confrunt cu această problemă, mi-a fost de ajuns un tub pentru a calma simptomele dermatitei. Pe cel de-al doilea l-am cumpărat pentru prevenție. 


În concluzie, Kelual DS de la Ducray este un șampon tratament care pentru mine a funcționat de minune! Voi cum reușiți să țineți dermatita sub control? No comments

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!