Aranjarea părului acasă sau la salon?

 Multe persoane din  jurul meu sunt uimite, atunci când aud că eu nu merg la coafor pentru a-mi aranja părul, mai ales că acesta arată impecabil la fiecare eveniment. Eu nu merg la coafor din lipsă de timp. De obicei, evenimentele sunt în weekend, atunci când eu (fiind make-up artist) lucrez. În mod "normal", am o oră la dispoziție pentru păr, machiaj, duș și îmbrăcat. Timpul nu-i deloc de partea mea, așa că am acasă câteva ustensile care îmi fac viața mai ușoară. 


Brandul meu preferat atunci când vine vorba despre produsele electrocasnice destinate părului este Babyliss. De la ei am placa de păr cu aburi iPro 230 Steam, ondulatorul triplu pentru waves și odulatorul automat Curl Secret shine. Cu ajutorul acestor produse pot să îmi fac păr creț sau bucle mari,  păr perfect drept sau popularele bucle waves (valuri). 






Pentru a putea face acest lucru acasă este nevoie de o perie, de un produs pentru protecție termică păr și de un produs pentru fixare. 

Protecția termică este un must, pentru că aplicăm căldură la nivelul părului, iar asta face ca acesta să se degradeze. Desigur, aplicarea unui produs pentru protecție termică este necesară și vara, chiar dacă nu folosim asupra lui produse care produc căldură. Soarele agresează firul de păr la fel, il usucă și îl deshidratează. Acesta este motivul pentru care părul arată fără viață. Astfel, produsul pentru protecție termică se comportă ca un scut între firul de păr și căldura primită din exterior. Găsiți foarte multe variante pe piață.


Produsul pentru fixarea părului este important și el. Este nevoie de un produs care să fixeze, dar să nu încarce! 


Pentru astfel de coafuri nu e nevoie să cunoașteți mare lucru în domeniu. Aparatul face toată treaba. Eu cam așa procedez și îmi ușurez viața destul de mult, mai ales că timpul este inamicul meu nr. 1.

Voi cum procedați?




No comments

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!