Cum să realizezi sprâncene cu aspect natural

 Despre sprâncene am mai vorbit atât pe blog, cât și pe instagram stories. Sunt extrem de importante atunci când discutăm despre fizionomia omului, dar mai ales în momentul în care realizăm un machiaj. De ce? Pentru că un machiaj fără sprâncene corect aranjate poate arăta incomplet sau poate fi chiar un eșec. Poate sună dur, dar de multe ori văd sprâncene mult prea conturate, mult prea închise la culoare sau cu o formă nepotrivită, astfel încât înnăspresc trăsăturile feței.  Dacă produsele nu sunt corect alese, rezultatul poate fi dezastruos. 


Astăzi te voi învăța cum să îți faci sprâncene perfecte , folosindu-te de niște trucuri simple. Ai nevoie de 2 produse, maxim 3, asta facă vrei să le definești.

1. Ai nevoie de un gel sprâncene incolor. Acest produs fixează firele de păr în direcția în care dorești să  le aranjezi. Sfatul meu este să le perii de jos în sus, astfel încât produsul să ajungă pe intreaga lungime a firului. După ce le-ai periat în sus, încearcă să așezi firele de păr astfel încât să acoperi golurile din sprânceană cu ajutorul firelor naturale (atât cât e posibil). Dacă sprâncenele sunt prea închise față de părul tău, sfatul meu e să folosești un gel colorat, într-o nuanță deschisă (blonde, de exemplu). Mai jos,găsiți variantele propuse de mine atât ca variantă incoloră, cât și colorată. Aceste produse de la nyx sunt foarte faine pentru a construi o sprânceană cu un aspect natural, de zi cu zi.

 



2. După ce te-ai folosit de firele naturale din sprânceană pentru a umple golurile, îți recomand să alegi carioca de la Nyx în nuanța 06 ash brown (e o nuanță versatilă, care funcționează pe majoritatea persoanelor).  Sigur că poți folosi și un creion sprâncene într-o nuanță ca și firele de păr din sprâncenele tale, dar asta doar dacă are vârful foarte subțire, astfel încât să trasezi linii fine. Sigur că te poți folosi și de o pensulă pentru sprâncene. Pui creionul pe mână, apoi iei produs cu pensula și trasezi. Mie mi se pare mult mai simplu să folosesc carioca. Obțin un rezultat rapid si natural. 



3. Dacă vrei sprâncene definite, poți lua un concealer într-o nuanță deschisă și trasezi doar de la jumătatea sprâncenei (partea inferioară) spre exterior, apoi estompezi ușor. Nu folosi concealer pe partea superioară, pentru a evita un rezultat mult prea grafic. 



Secretul este să dozezi cantitatea potrivită pentru a obține un rezultat natural. Sfatul meu este să nu pui presiune pe cariocă și să trasezi fire subțiri, nu foarte apropiate între ele. Dacă ulterior mai simți nevoie de produs, poți reveni până ajungi la rezultatul dorit. 


Dacă urmezi pașii de mai sus, îți garantez că vei obține un rezultat pe măsura așteptărilor tale, astfel încât să îți încadreze fața într-un mod armonios.






No comments

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!