Apă și săpun, înainte de machiaj și parfum

    Stau și mă gândesc că de mai bine de 5 ani scriu despre cosmetice și machiaj, iar de-a lungul timpului am devenit atât de frustrată de ce am văzut în jurul meu, încât am ajuns la concluzia că astăzi trebuie să abordez un alt tip de subiect. 
    Scriu despre frumos când studiile arată că mulți dintre români NU se spală. Nici pe dinți, nici pe corp, nici pe mâini. Și zău că nu doar o dată mi-a fost dat să văd asta. Băi, și cel mai frustrant este că le vezi pe stradă cu machiajul intact, ca niște dive, a căror ocupație este doar pozatul, editatul fotografiilor, iar singura problemă existențială pe care o au este "Pe care să o pun pe facebook? Pe asta sau pe asta?" Și zău că nu aș avea nimic cu ele, dar când persoana în cauză poartă eventual un fond de ten de la MAC (că dhe, e de firmă) așezat pe un ten nehidratat pentru că ...what? Cremă ...? (Ce e aia? Eu n-am nevoie, nu vezi ce ten frumos am?), de săpun și apă aud o dată la 3 zile, ei bine.. atunci chiar am o problemă. Așa că  astăzi simt nevoia să fac pe deșteapta și să dau câteva sfaturi.

1. ÎNAINTE DE MACHIAJ ȘI PARFUM, EXISTĂ APĂ ȘI SĂPUN

    Sunt make-up artist & beauty blogger și simt nevoia să spun cu voce tare că înainte de machiaj și parfum, ar trebui să pui pe primul loc APA și SĂPUNUL. Da, dacă nu ai bani pentru un gel de duș, atunci un săpun care costă doar 2 lei îți poate aduce satisfacție atât ție, cât și celor din jurul tău (cu atât mai mult dacă trăiești într-o comunitate). După o zi întreagă în care mergi la job/scoală tu nu simți nevoia să intri la duș? Îți reamintesc că ai o zonă intimă care trebuie îngrijită zi de zi, altfel te vei alege cu diverse boli și vei începe să dai search pe google și să întrebi pe forum-uri ce medicamente și ce creme ar trebui să folosești. Bănuiesc că dacă nu ai bani de săpun, de medicamente nici atât. 
    Încă un motiv pe care ți-l dau este că după un duș chiar te simți fresh. Mă crezi? Încearcă și tu. În fiecare zi. Hai că te-am convins!

2. O DANTURĂ SĂNĂTOASĂ ÎȚI FACE VIAȚA FRUMOASĂ

    Crede-mă, spălatul pe dinți chiar face bine. Nu, nu te mint. Te anunț că statisticile chiar sunt ingrjijorătoare, și, ghici ce? Lăsând la o parte faptul că mie personal, dantura și mâinile îmi spun multe lucruri despre o persoană, este vorba mai întâi de sănătatea ta. O pastă de dinți și o periuță pe care să o schimbi la maxim 3 luni, îți vor face viața mai frumoasă. Dacă îți vorbesc de ață dentară și apă de gură întrec măsura?  Nu uita că dantura reprezintă cartea de vizită a unei persoane!

3. SPĂLATUL PE MÂINI NU STRICĂ GELUL SAU OJA SEMIPERMANENTĂ

  Spală-te pe mâini după ce folosești toaleta. Nu râde! Tot statisticile arată că jumătate dintre români nu se spală după ce merg la toaletă. Eventual, dacă ai în geantă și un gel pentru dezinfectare sau spirt (eu am un flacon de 15 ml cu spirt pe care îl port cu mine) atunci te felicit! Deja mi-ai câștigat respectul.
    Spală-te pe mâini înainte să mănânci. Îți garantez că nu o să ți se strice gelul de pe unghii. Dacă se întâmplă, schimbă-ți manichiurista. Știai că cele mai multe bacterii sunt pe mâini? Zilnic intrăm în contact cu zeci de suprafețe care conțin viruși/bacterii precum bara de la metrou/ratb, birouri, pixuri etc. Mi-a fost dat de nenumărate ori să văd persoane care se pun la masă înainte să se spele pe mâini.  O văd aproape zilnic. Încă stau și mă gândesc cum este posibil. Ei bine, este. Tu nu face asta. Spune-le și celor din jurul tău. S-ar putea să salvezi niște vieți.

4. ÎNGRIJIREA TENULUI MAI PRESUS DECÂT MACHIAJUL SAU VICEVERSA?

    După ce faci sală sau după ce te întorci de la jogging, îți iei haine curate pe tine și pleci în oraș înainte să te speli? În urma discuției de la punctul 1, răspunsul ar trebui sa fie NU. Ei bine, cam așa stă treaba cu machiatul și cu îngrijirea tenului.
    Deși nu vreau să cred asta, sunt foarte multe persoane care NU folosesc demachiant. Demachierea este o condiție obligatorie dacă îți dorești un ten sănătos. Aceasta se face atât  seara, cât și dimineața. EXACT! Chiar și dimineața. Acum sigur m-ai întreba "Dar de ce?" Pentru că noaptea celulele se regenerează, porii elimină sebum care trebuie îndepărtat atunci când ne trezim și ne pregătim tenul pentru machiaj.

 Ai nevoie de un gel de curățare pentru a elimina urmele de machiaj rămase, apoi urmează hidratarea. Deja te-am băgat în ceață? Vorbesc despre prea multe produse? Hai, citește în continuare dacă vrei să nu mai pui întrebarea "Dar de ce îmi apar atâtea coșuri? Ce se întâmplă cu tenul meu? Riduri de la vârsta aceasta?"

    Hidratarea tenului este o etapă la fel de importantă precum demachierea. Indiferent dacă tenul este uscat, mixt sau gras, acesta are nevoie de hidratare înainte de aplicarea fondului de ten. Țin să te anunț că fiecarui tip de ten îi corespund produse potrivite nevoilor sale, așa că îți recomand să cercetezi și să cumperi ceea ce trebuie. Mi-a fost dat să văd persoane cu ten uscat care foloseau produse pentru ten gras. Deci, mare atenție!
Să nu uităm că la 2 săptămâni este recomandată exfolierea tenului pentru a curăța porii în profunzime. Eu recomand zațul de cafea în combinație cu miere sau ulei de măsline. Ieftin și eficient. 

    Ei bine, iubito, acum putem să vorbim despre produse cosmetice. Ce fond de ten ziceai că folosești? 



17 comments

  1. Foarte fain articolul! Din pacate, am mai dat si eu peste genul asta de fete. Cum era expresia cu gardul si leopardul?! Eh, genul asta :))
    Eu am dintii foarte prosti, deh, genetica, cu tot spalatul si apa de gura, tot am o groaza de probleme. Asa ca as recomanda si o vizita la stomatolog, cand se poate. Daca nu as avea grija de dinti, m-as trezi cu ei in batista la 40 de ani.

    ReplyDelete
  2. Foarte bun articolul tău și adevărată problema descrisă de tine.
    Sper că o să fie citit de cine trebuie.
    Te pup

    ReplyDelete
  3. "Spalatul pe maini nu strica gelul sau oja permanenta" :-)) Mvai cat am putut sa rad :-)) Cred ca asta ar da bine pe un panou intr-o baie :-)) in special in cluburi, baruri si in cafenele :-))

    ReplyDelete
  4. Super tare postarea:))

    ReplyDelete
  5. Să știi că este o idee bună! :)) Te pup!

    ReplyDelete
  6. Asemenea.
    Te pup cu drag si multumesc pentru feedback!

    ReplyDelete
  7. Asa este, Camelia. Bine punctat!
    P.s. Tu ai ceva aparte, ceva ce imi place tare mult!

    ReplyDelete
  8. Am ras copios la postarea asta :)). Mai ales ca eram afara, toata lumea vorbea, iar eu citeam si radeam de se uita lumea la mine :)). Apropo, te-am nominalizat la un tag dragut, aici: http://mandmakeup.blogspot.ro/2016/03/the-skincare-tag.html . Te pup! :*

    ReplyDelete
  9. Vai, ce tare! Am citit cu voce tare si sa stii ca are alt impact!!!
    Bravo, ALina! Chiar trebuie sa ajutam fetele, femeile si pe oricine pana la urma sa aibe grija de ea/el! Si eu ma intreb cum este posibil sa iesi de la toaleta si sa intri in bucatarie sa gatesti? Cum este posibil sa mergi la tigara si apoi sa bagi mainile in mozzarela si alte ingrediente pentru a face o pizza, pe care o mananca cineva clar!!! oare cum s-a ajuns aici????

    ReplyDelete
  10. perfect de acord! am intalnit si eu cazuri care m-au infiorat...

    ReplyDelete
  11. Felicitari! Un nemaipomenit articol! Dau share!

    ReplyDelete
  12. Este prima oara cand ajung pe blogul tau, insa iti pot spune ca, esti foarte tare! Felicitarile si respectele mele :)!

    http://iuliascorner.wordpress.com/

    ReplyDelete
  13. Foarte bun articolul, ar trebui citit de cat mai multe persoane. Doamne de cate ori nu am plecat de langa o persoana pentru ca mirosea transpiratia sau gura.

    ReplyDelete
  14. Foarte bun articolul!


    http://strumfette.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. bine punctat....

    ReplyDelete
  16. hai ca mi-ai facut ziua :))) macar de-ar citi "cele vizate " articolul asta :))) dar nu cred ...ele sunt atotstiutoare :)))

    ReplyDelete

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!