APARENTELE INSALA!!!

Am atâtea idei, încât nici nu știu cu ce să încep. Pentru că eu gândesc prea mult câteodată, încă tind să cred că mi-am ratat cariera și ar fi trebuit să devin psiholog. Trecând peste asta, m-am gândit să abordez anumite subiecte din viața reală, dar cumva prin ceea ce știu eu cel mai bine să fac - prin machiaj. M-am gândit să îmbin utilul cu plăcutul. Astfel, primul subiect pe care am încercat să-l transpun în video-ul de mai jos este legat de aparențe. Voi aborda problema din două puncte de vedere diferite.

Pentru început, trebuie să recunoaștem că ne petrecem foarte mult timp în online. Ne urmărim prietenii, cunoștințele sau pur și simplu oameni pe care îi admirăm. Vedem ce a mai făcut x, pe unde a mai fost y. Și fără să conștientizăm, există posibilitatea să ajungem în situația în care nu mai suntem mulțumiți de viața noastră, de ceea ce ni se întâmplă. De ce? Pentru că, fără să vrem, ne raportăm viața și acțiunile noastre la cele ale oamenilor din jur. 
Ca să vorbim mai concret, vă dau câteva exemple. Și, ca să fie totul mai personal, voi discuta direct cu tine, cititorule. Da, cu tine! De câte ori nu ai intrat pe facebook/instagram și ai admirat relațiile anumitor persoane? Poate că ești într-o relație și văzând acele cupluri care pozează în cei mai fericiți oameni de pe pământ începi să îți pui întrebări cu privire la relația ta. Sau poate că nu ești într-o relație și văzând acele fotografii, devii frustrat/ă,, nefericit/ă și ai impresia că tu nu vei trăi niciodată momente de genul acela. 
Lasă-mă să îți spun ceva. APARENȚELE ÎNȘALĂ! În primul rând, dacă mă întrebi pe mine, persoanele care simt MEREU nevoia să-și dezvăluie intimitățile publicului larg și vor mereu ca ceilalți să le complimenteze relația minunată, de fapt, acolo există o problemă. Nu o să posteze nimeni mesaje în care se ceartă, nu o să împărtășească nimeni momentele neplăcute. Acesta este un lucru absolut normal. Dar, pentru tine, cel/cea care poate ajungi în situația în care te afectează astfel de lucruri, gândește-te că și acei oameni care par mereu fericiți și care afișează o relație perfectă, au și ei problemele lor. De câte ori nu ți s-a întâmplat să auzi despre un cuplu care din exterior părea atât de fericit, ca apoi să se despartă și să rămâi șocat/ă? Ei bine, tocmai. Pentru că de cele mai multe ori, aparențele înșală.

Social media este cel mai frumos și roz loc. Acolo vezi cele mai frumoase povești de dragoste, cele mai frumoase fotografii. Nu e nimic rău în asta, dacă înveți să vezi DINCOLO DE APARENȚE.

Urmăriți anumite persoane publice/influenceri sau pur și simplu persoane pe care le admirați și vă lasă impresia că au o viață perfectă. Mașină minunată, casă superbă, haine scumpe, merg tot timpul în vacanță și parcă termenul problemă nu există pentru ei. Nimic mai greșit. Fiecare om, indiferent de statut social are probleme, întâmpină greutăți. Așa este viața. Cu bune și cu rele, absolut toată lumea are parte atât de momente frumoase, cât și de momente mai puțin frumoase. Așa că dacă TU (discut din nou, doar cu tine) consideri că ai un salariu mic, un job nasol si o viață de căcat, mai gândește-te puțin. Analizează lucrurile la rece. Ești un fericit pentru tot ce îți oferă viața. Pur și simplu, existența ta e un dar. Bucură-te de el. Eu am ajuns să văd binele din orice rău. Fiindcă, zic eu că nimic nu e întâmplător. 

Spuneam că vreau să abordez problema și din cealaltă perspectivă. Tu, femeie/bărbat care vrei să afișezi o imagine în societate. Una care nu te reprezintă. Vrei doar să pari într-un anumit fel în fața oamenilor care te înconjoară. Văd femei care copiază la propriu trenduri exagerate, vor să pară ceea ce nu sunt doar de dragul ^de a da bine^ în fața altora. Devin ceea ce nu sunt.  Iar acolo, înăuntru este dezastru. Sufletul, stima de sine, încrederea în propria persoană. Toate-s varză. Dar ce mai contează dacă arăt bine pe internet? Hai să ne ascultăm și eul interior. Să fim bine, pe bune. PENTRU NOI, nu pentru ceilalți. 

No comments

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!