Review: Vichy Mineral 89

Ca și make-up artist, mă confrunt constant cu diverse probleme ale tenului, cea mai frecventă fiind deshidratarea. Din păcate, multe persoane confundă tenul deshidratat cu cel uscat. Tenul unei persoane poate fi normal, uscat, mixt sau gras. Astfel, tenul uscat reprezintă unul dintre tipurile de ten care se confruntă cu o lipsă a lipidelor. Atunci când vorbim despre deshidratare, vorbim despre lipsa apei din straturile superioare ale tenului și reprezintă o caracteristică pe care o poate avea orice tip de ten din cele enumerate mai sus. 

Cea mai comună situație cu care mă confrunt este tenul gras deshidratat. Exact! Ai văzut bine. Tenul gras poate fi și el deshidratat. Majoritatea femeilor care au această problemă se confruntă cu un exces de sebum foarte mare, dar totodată au tenul sensibil și se descuamează ușor. Da, vorbesc despre acele cojițe care se formează mai ales după aplicarea fondului de ten și a pudrei. 


Deshidratarea apare din foarte multe motive. Poate că rutina de îngrijire este necorespunzătoare sau folosirea produselor formulate prost, cu ingrediente care usucă precum alcoolul poate duce, de asemenea, la apariția deshidratării. Stilul de viață haotic, alimentația nesănătoasă, fumatul excesiv, consumarea unei cantități mult prea mici de apă - reprezintă alți factori care pot duce la deshidratarea tenului.


Ce este de făcut în cazul acesta? Ei bine, în primul rând este extrem de important să ai o rutină de îngrijire adecvată tipului de ten pe care îl ai. Pe lângă un produs de curățare și o cremă hidratantă este nevoie de acid hialuronic. De ce? Pentru că acesta este un umectant și are rolul de a păstra moleculele de apă în straturile superioare ale pielii. Altfel spus, cu ajutorul acestuia scăpăm de acestă problemă. 

Acum vei spune: Ok, dar ce fel de acid hialuronic? Fie că este ser sau booster, important este să fie bine formulat produsul. Recomand din suflet căutarea ingredientelor produsului înainte de cumpărare. Ce folosesc eu în momentul de față?  Vichy Minéral 89  gel-booster.



Fiindcă tot vorbeam despre importanța formulării unui produs, ei bine acesta are 89% apă termală mineralizantă Vichy și acid hialuronic de origine naturală. NU conține alcool și parfum ceea ce îl face potrivit pentru absolut toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel sensibil. Este format din 11 ingrediente pe care le voi atașa cu explicațiile de pe incidecoder.com.


Eu îl aplic după ce curăț fața cu un gel de curățare, apoi sigilez totul cu o cremă hidratantă. Momentan folosesc loțiunea Cerave cu acid hialuronic și ceramide pe care o recomand, de asemenea, cu căldură persoanelor cu ten normal, mixt și gras. Este nevoie de o cantitate foarte mică de gel, cât un bob de mazăre, pentru toată suprafața tenului. Se absoarbe rapid și clar se vede o îmbunătățire încă de la primele aplicări. Pare tenul mult mai sănătos și mai luminos. A fost dragoste la prima vedere între mine și acest booster de la Vichy.



Pentru o cantitate de 30 ml, prețul este în jur de 50-55 ron. Pentru 50 ml aproximativ 80 ron, iar pentru 75 ml - 100 ron.



Tu folosești acid hialuronic? :)


No comments

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!