Apa micelara, lapte demachiant sau gel de curatare?

Curățarea tenului reprezintă una dintre cele mai importante etape atunci când discutăm despre un ten sănătos. Este clar că dacă vrem să întârziem apariția ridurilor sau să evităm apariția coșurilor/acneei sau a punctelor negre, trebuie să avem o rutină de îngrijire a tenului adecvată tipului nostru de ten, bine pusă la punct. Deși discutăm atât de mult despre fel și fel de produse destinate îngrijirii tenului, am observat că sunt destule persoane care nu știu exact să facă diferența între anumite etape ale unui astfel de proces, motiv pentru care, în articolul de astăzi vreau să clarificăm niște lucruri, și anume care este diferența dintre apă micelară, lapte demachiant și gel de curățare. 

O rutină extrem de simplă este compusă din următoarele etape: demachiere, curățare și hidratare. Ei bine, foarte multe persoane folosesc de obicei doar unul dintre produsele de mai sus, în special apa micelară. Când vorbim despre primul pas al unei rutine de îngrijire, și anume demachierea, aceasta se poate face cu anumite produse care au rolul de a dizolva și de a curăța machiajul de la suprafață. Că suntem sau nu machiate, demachierea este un pas esențial, pentru că nu avem pe față doar machiaj, ci preluăm din aer, fel și fel de impurități, praf etc, tenul secretă și el sebum, iar dacă nu ne demachiem, porii se încarcă cu celule moarte și astfel apar punctele negre si coșurile. 

Demachierea se poate realiza cu apă micelară, lapte demachiant sau ulei demachiant. Când și ce folosim? Această întrebare stă pe buzele multor femei. Ei bine, apa micelară are în compoziție micele care au rolul de a atrage atât apa, cât și uleiul. Este un produs lichid, destinat tuturor tipurilor de ten, inclusiv se găsesc pe piață variante pentru tenul sensibil. 

Laptele demachiant este un produs cu o formulă clasică, care are în compoziție diferiti agenți de hidratare. Astfel, eu recomand un astfel de produs mai mult tenului uscat sau normal. 

De cele mai multe ori, apa micelară nu poate dizolva foarte bine machiajul waterproof, motiv pentru  care poate da bătăi de cap, mai ales în cazul unui eyeliner sau a unei mascara. Ca să nu agresăm pielea, apelăm la un demachiant bifazic, ce are în compozitie ulei. Uleiul elimină cu ușurință orice tip de machiaj. 


Astfel, alegem produsul de demachiere în funcție de nevoile tenului nostru. Ce facem în continuare? Am terminat? Multe femei ar spune că da. Ei bine, nu. Recomand din toată inima să se continue cu următorul pas, și anume, curățarea tenului. De ce? Pentru că, prin demachiere, porii nu sunt curățați în profunzime. Eu, personal, folosesc apa micelară de la Garnier, varianta roz pentru ten sensibil, iar apoi folosesc gelul de curățare de la Cerave, care are în compoziție acid hialuronic și cermide. Dacă am și machiaj al ochilor realizat cu produse waterproof, folosesc și un demachiant bifazic pentru zona aceasta. Dacă nu, rămân la cele două produse. Funcționează de minune pentru mine această combinație.Voi cum procedați atunci când vine vorba despre rutina de îngrijire a tenului? 
Sunt tare curioasă. No comments

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!