ACIDUL HIALURONIC

În ultimii 2 ani, partea de skincare a luat amploare în România, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Cu toate acestea, întâlnesc femei care folosesc anumite produse de îngrijire, doar pentru că au auzit ele că sunt bune, fără să aibă un minim de informație despre ingredientele pe care le conțin produsele respective. De cele mai multe ori, produsele respective nu se potrivesc nevoilor tenului lor, motiv pentru care apar mai multe probleme. Acid hialuronic, colagen sau retinol sunt doar câteva dintre ingredientele care stau pe buzele tuturor, dar majoritatea nu cunosc exact semnificația acestora. Astfel, m-am gândit să vorbesc astăzi despre unul dintre cele mai cunoscute ingrediente și anume, acidul hialuronic. 


Acidul hialuronic (denumit și hialuronat) este o polizaharidă ce este produsă în mod natural în pielea noastră și scade odată cu înaintarea în vârstă. Cel mai important rol al acesteia este de a menține pielea hidratată și de a preveni degradarea articulațiilor. Astfel, cercetătorii au început încă din anii 70 să descopere metode pentru extragerea și sintetizarea acestei molecule. 

În prezent, se găsește sub diferite forme, dar eu vom discuta strict despre folosirea acestuia în produsele cosmetice. Odată cu înaintea în vârstă, pielea își pierde elasticitatea și ușor, ușor apar ridurile. Rolul acidului hialuronic în creme și serumuri este acela de a menține apa la nivelul pielii. Astfel, pielea rămâne hidratată și sănătoasă. 

De cele mai multe ori, tenul deshidratat devine extrem de uleios, iar persoanele care se confruntă cu aceste probleme cred ca au tenul gras. Ei bine, de cele mai multe ori, problema este lipsa apei din organism, iar acesta pentru a echilibra cumva situația, produce acel sebum în exces. Astfel, recomand oricărei persoane, indiferent de tipul de ten pe care îl are să folosească produse bine formulate, fără alcool și parfum, dar care să conțină acid hialuronic

Eu folosesc serumul de la Vichy, dar si cremele de la Cerave (cu SPF pentru zi) și Neutrogena cu acid hialuronic. Pentru mine este foarte important ca produsele pe care le folosesc în rutina mea, să fie bine formulate. 



Pentru serumul de la Vichy găsiți pe blogul meu un review. Imi place fiindcă are 89% apă termală mineralizantă. Se absoarbe rapid și nu încarcă tenul. Ba mai mult, oferă luminozitate și prospețime. Cremele de mai sus fac parte din preferatele mele, pentru că sunt bine formulate, iar tenul meu le tolerează foarte bine.


In concluzie, acidul hialuronic este benefic pentru ORICE TIP DE TEN! Nu ar trebui să lipsească din rutina nimănui. Acum, intrebarea mea este: TU folosești acid hialuronic? 




No comments

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!