FREYWILLE a lansat colecția HOMMAGE À SANDRO BOTTICELLI


 FREYWILLE este un brand de bijuterii de lux care se diferențiază de alte branduri, prin omagiul pe care îl aduce operelor unor pictori faimoși precum William Morris, Claude Monet, Gustav Klimt, Friedensreich Hundertwasser sau Alfons Maria Mucha. Săptămâna trecută am avut plăcerea să iau parte la lansarea noii colecții "The birth of Venus", omagiu adus de data aceasta artistului Sandro Boticelli, într-un cadru ce reprezintă definiția artei și a frumosului, Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță.


INSPIRAȚIE - Tabloul „Birth of Venus”





Cu tabloul său „Birth of Venus”, Sandro Botticelli a creat una dintre cele mai impresionante opere artistice ale timpului său. Pictura o prezintă pe Venus, zeița frumuseții, iubirii și prosperității în mitologia clasică, pășind pe coasta Paphos după ce s-a născut din spuma mării. Zeul vântului o aruncă pe tânără la țărm, în timp ce o nimfă a primăverii se repede pentru a o îmbrăca cu o mantie de flori. Coloritul deosebit, precum și o mare atenție la detalii sunt elemente importante ce contribuie la unicitatea acestei picturi.


Astfel, bijuteriile care fac parte din colecția "The birth of Venus" reprezintă o reinterpretare modernă a celebrei opere de artă prezentată mai sus.





 Liniile fine și mișcările fluide conferă capodoperei lui Botticelli tandrețe și delicatețe, în ciuda aurei sale mistice. Aceste elemente caracteristice au fost reinterpretate de către artiștii FREYWILLE și încadrate în email. Elementele naturale precum florile, frunzele și scoicile oferă un aspect natural, echilibrat. Părul ondulat roșu-auriu al lui Venus, precum și livada de portocali întruchipează perfect esența primăverii în creația lui Botticelli. Tonurile sidefate, nuanțele de roz și albastru pal sunt completate de turcoaz marin, în timp ce degradeul ușor irizat de la verde mentă la albastru deschis face aluzie la contrastul izbitor dintre marea și orizontul din pictura artistului. Numeroasele elemente aurite din reprezentarea lui Botticelli a scenei mitologice, oferă o atmosferea luxuriantă și adaugă o notă de căldură.


Setul Hommage à Boticelli include 46 bijuterii, realizate cu măiestrie în atelierul din inima Vienei. Această nouă colecție este disponibilă în magazinele din București atât in boutique-ul din calea Victoriei 63-81, cât și în magazinul fizic din Băneasa Shopping City. De asemenea, le găsiți și online AICI, în secțiunea Fine Jewellery, care combină seturile de aur carate și diamante, dar și în ediția clasică, denumită Dream of the Artists”.





No comments

Comentariul tau inseamna enorm pentru mine.Te astept si data viitoare. Multumesc!